Lukuvuosi 2020-2021 alkoi 13. elokuuta. Erikoisen koronakevään ja etäopetusjakson jälkeen päästiin aloittamaan syyslukukausi lähiopetuksessa. Tunnelmat olivat iloiset ja jälleennäkemiset kavereiden ja opettajien kanssa riemukkaita.

Ensimmäisenä koulupäivänä vaihdeltiin kesäkuulumisia ja tehtiin erilaisia ryhmäytystehtäviä. Kartoitettiin yleisiä tunnelmia ja puhuttiin myös mahdollisista huolenaiheista. Tässä joitakin 8. luokan ajatuksia:

Yläkoulun kotiryhmissä tutustuttiin uusiin seiskoihin erilaisten leikkien avulla. Tässä Urhea-oppilaat pihalla tutustumassa toisiinsa ketjuhipan merkeissä.

Ensimmäisellä kouluviikolla Pasilan peruskoulussa vietetään perinteisesti Nousukiitoa. Nousukiitoviikon aikana ei ole vielä lukujärjestyksen mukaisia tunteja, vaan keskitytään ryhmäytymiseen ja koulun toimintatapojen kertaukseen. Lukuvuoden teemamme on ”Terve Pasila”. Tätä teemaa käsitellään myös Nousukiidon aikana luokittain ja kotiryhmissä. Aiheeseen liittyvät myös alateemat Turvallisuus, Tunnetaidot, Työrauha, Touhu ja Tasapaino, joita tullaan käsittelemään eri tavoin koko lukuvuoden ajan.

Pasilan peruskoulussa opiskelee tällä hetkellä 630 opiskelijaa. Alakoululaisia on yhteensä 381 Maistraatintorin sekä Savonkadun toimipisteissä. Yläkoulussa opiskelee Savonkatu nelosessa 247 oppilasta. 7. luokan Urhea-luokalla opiskelunsa aloittaa 20 kilpavalmennettavaa tyttöä ja poikaa. 7. luokan ruotsin kielikylpyopiskelijoita aloittaa opiskelunsa Pasilassa 24 opiskelijaa. Myös 24 lisäopetuksen oppilasta eli uutta kymppiluokkalaista saa tänä vuonna opiskelupaikan Pasilasta.  Tervetuloa opiskelemaan kaikki uudet ja vanhat pasilalaiset!