Bloggaajat: Kia, Hana, Valeria ja Belen 5A

Pasilan peruskoulussa vietettiin lukuviikkoa ja kirjamessuja viikolla 15. Pitkin viikkoa koulussa oli monenlaisia tapahtumia lukemiseen ja kirjallisuuteen liittyen. Luettiin siis paljon, suomeksi ja myös muilla kielillä, ja opittiin monenlaista uutta kirjallisuuteen liittyen.

luku2

QR-rata

2-6lk pääsi suorittamaan QR-rataa liikuntasalissa lukuviikolla. Kysymykset liittyivät erilaisiin kirjoihin. Esimerkiksi yksi kysymyksistä oli: ”Mikä on Neropatin päiväkirja kirjasarjassa päähenkilön nimi?” Ja sitten kysymyksien perässä oli kolme tai neljä eri vastausvaihtoehtoa.

Yläkoulun QR-rata oli hieman haastavampi ja siinä oli tarkoituksena etsiä tietoa netistä.

Lukumaraton ja striimaus

Yläkoululaiset pitivät perjantaina lukumaratonin, joka kesti kuusi tuntia eli klo 9-15. Tavoitteena oli tehdä Pasilan peruskoulun lukuennätys. Lukumaraton striimattiin luokkiin netin välityksellä.

luku1

Opettajien kirjanäyttely

Opettajien lempparikirjoihin sai tutustua 2. kerroksessa olevassa kirjanäyttelyssä, johon opettajat olivat tuoneet suosikkejaan.

kirjat

Englanninkielinen kirjavinkkaus

9.-luokkalaiset kävivät maanantaina Pasilan kirjastossa kuuntelemassa englanninkielisen kirjavinkkauksen. Vinkkauksessa oppilaat saivat tietoa nuorille suunnatuista englanninkielisistä kirjoista ja pääsimme tutustumaan kirjaston vieraskieliseen aineistovalikoimaan.

vink2

kirjavinkkaus