Bloggaajat: Maistraatintorin opettajat

Maistraatintorilla me opettajat toimimme oman luokkamme luokanopettajina. Opetamme kuitenkin oman luokkamme lisäksi myös muita luokkia tai ryhmiä. Tämä on hieno juttu: oppilaat saavat kokemuksia työskentelystä toisen kuin oman opettajansa kanssa, ja opettajat sekä oppilaat tutustuvat paremmin toisiinsa. Haluammekin jakaa teille kaikille lukijoille kokemuksiamme tämän viikon ilon hetkistä jonkin muun kuin oman luokkamme kanssa. 

Opetan osalle ykkösluokkalaisista englantia ja tämä onkin ihanaa vastapainoa kuudennen luokan opettamiselle. Ykköset ovat hurjan taitavia ja ennen kaikkea innokkaita enkun opiskelijoita. Englannin tunnilla laulamme ja leikimme englanniksi. Ykkösten ehdoton suosikki laululeikki on ”Are you sleeping brother John” ja myös open mielestä leikkiminen on kivaa! –Laura S. 

Meillä oli tällä viikolla 6. luokkalaisten kanssa tosi hyvä meininki musiikin tunneilla. Soitimme ukuleleillä Ben E. Kingin Stand By Me:tä, ja säestys kuulosti upealta! Kaikki oppivat hallitsemaan ainakin kaksi sointua, jotkut jopa neljä. Yhteissoitto oli palkitsevaa ja monet saivat onnistumisen kokemuksia – niin opekin. –Jenni P.

Olen pitänyt 1. luokkalaisille tiedetuntia perjantaisin. Syksyllä teimme monenlaisia kokeita, joita on saatettu kotonakin kokeilla. Kerran kysyin oppilailta asioita, mikä heitä ihmetyttää. Nyt olemmekin keväällä pyrkineet käymään läpi oppilaiden esittämiä kysymyksiä. Oppilaiden esittämistä kysymyksistä otin kuvankin. On ollut hienoa nähdä, miten ekaluokkalaiset ihmettelevät maailmaa. –Jenni M.

20190111_131950 1. luokkalaisten ihmetyksen aiheita

Ilahduin tällä viikolla ilmastoviikkomme aiheuttamasta innosta oppilaissa. Käytävillä nautittiin rauhallisen pimeästä tunnelmasta ja oppilaat sekä opettajat paastosivat mielellään sähkölaitteitteiden käytöstä koko sähköttömän päivän ajan. Torstainakaan ei tehnyt mieli laittaa heti kaikkia valoja päälle. Sähkön säästäminen tuli näkyväksi ja omien sähkönkäyttötottumusten tarkasteleminen teki hyvää kaikille. Innostuimme!          -Laura L.

Tällä viikolla ilahduin, kun 1.luokkalaiset lauloivat spontaanisti Robotti-laulun liikuntatunnin päätteeksi. -Milla P.

Opetan muille luokille kieliä, englantia ja ruotsia. Olen kokeillut viime aikoina erilaisia pelejä ja leikkejä, ja olenkin ilahtunut, että usein näillä oppitunneilla näen paljon hymyileviä oppilaita ja innokkaita osallistujia. Jokainen vieraalla kielellä ääneen lausuttu sana tai lause pelin tai leikin aikana tekee minut iloiseksi! 🙂 -Sini T.

2. luokan musiikintunti, kun tutustuimme kanteleihin ja teimme oman Kalevala-henkisen laulun. Ihana musiikintunti, jossa kaikki innolla mukana ja laulu raikasi! Toinen mieleen tuleva hauska hetki oli tänään, kun kuutosten ruotsin tunti alkoikin spontaanisti Shaggyn Mr. Boombastic -kappaleen kuuntelulla erään oppilaan hoilatessa sitä luokkaan tullessaan. Ope innostui tästä niin, että laittoi kappaleen Spotifysta soimaan. Kuutoset nytkyttelivät huvittuneina päitään ja ope nostalgisoi omaa nuoruuttaan. -Noora G.

Seurasin ilahtuneena, kun 2. luokkalaisista koostuvassa lukuryhmässä kaikki lapset piirsivät innoissaan lukemamme kirjan henkilöhahmoja isoille papereille ja keksivät heistä mahtavia kuvauksia. Ryhmän oppilaat tekevät innoissaan vaativiakin kirjallisuustehtäviä. Tätä ryhmää minulla on ilo nähdä perjantaiaamuisin. Olemme lukeneet yhdessä jo kolme kirjaa! -Kerttu S.

IMG_79782. luokkalaiset kirjallisuustehtävien parissa

(Isossa jutun pääkuvassa 3A luokan oppilaat, jotka saivat maanantaina yläkoulun kemian opettajan luokkaansa opettajaksi – wau mikä oppitunti, wau mitkä sateenkaaret!)

Mainokset