Bloggaaja: Iiris 3-4BIMG_7856

Lähdimme jännälle retkelle Amos Rexiin 1.3. Kun saavuimme siellä oli katossa jotain paperirinkuloita ja oli hyvin valoisaa.

Seuraavaksi pääsimme työpajaan, jossa oli odottamassa pöydät, joissa oli paperia ja maaleja. Menimme pistämään ulkovaatteet naulakkoon. Henkareissa oli ihanaa samettia. Huoneesta löytyi myös pehmeät renkaat, joilla oli kiva pomppia. Me mentiin istumaan pöytiin, Linda oli meidän pajan ohjaajana. Meidän aiheena oli pohtia mikä on rumaa ja mikä on kaunista. Linda kyseli meiltä mikä väri on ruma. Sen jälkeen Linda kysyi mikä on inhottava muoto. Saimme maalata sen, mikä oli meistä rumaa. Sekoitimme värejä väreistä kyllä tuli aika iljettäviä. Kun olimme saanet nämä ällöttävät taideteokset valmiiksi, kaverit saivat nimetä toistensa taideteokset. Nimittäin René Magrittella oli välillä tapana antaa kavereidensa nimetä hänen teoksiaan. Keksimme todella yököttäviä nimiä.

IMG_7843

Tämän jälkeen me lähettiin näyttelyyn. Näyttelyssä saimme ottaa kuvia. Ennen retkipäivää saimme tutkia ranskan tunnilla pieniä Magritten maalauksia. Tunnilta saimme läksyksi monisteen, jossa oli kysymyksiä Belgiasta. Magrittella oli tapana pitää hassuttelukausia, jolloin hän piirsi rumia maalauksia. Niitä maaluksia pidettiin ranskassa kauhistuttavina siihen aikaan. Sitten retki alkoi olla päättymässä. Kävimme vielä kerran katsomassa ällöttäviä taideteoksiamme.

IMG_7846IMG_7851