Bloggaaja: Peppi

Helsingissä 28.5-20.6.2018 järjestettiin musiikkitapahtuma basscamp, joka oli maksuton ja se on  perustettu vuonna 2009 ja järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2010. Joka on tarkoitettu 15-25 vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet musiikista ja sen tekemisestä. Vuonna 2018 se järjestettiin vain tytöille. Itse olin mukana basscampissa ja se oli paras kokemus minkä olen päässyt kokemaan. Meitä oli 25 tyttöä ja minä olin meistä  nuorin. Sinne piti täyttää hakemus jossa piti kertoa itsestään ja omista mielenkiinnon kohteista. Kaikille valituille laitettiin viesti, että onko sinut valittu. Meidät jaettiin kahteen eri ryhmään DJ:t ja räppärit. Itse kuuluin räppi ryhmään ja meitä räppi ryhmässä oli 7 tyttöä. Basscampin aikana kävi aika usein vieraita kuten: Töölön Ketterän Matti 8, DJ Orkidea, Gasellien Hätä Miikka, Lyömättömät ja monia muita. Kävimme räppi ryhmän kanssa Suomenlinnassa studiolla äänittämässä yhteistä biisiä ja jonka me sitten esitimme bassline festareilla. Molemmilla ryhmillä oli vetäjät. DJ ryhmän vetäjä on DJ Double M ja räppi ryhmän vetäjä on artisti SONNY.

Kuukauden aikana ehdimme tehdä kaikenlaista hauskaa. Itse tunsin muista yhden  entuudestaan. Sitä oli kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja sunnuntaisin, joskus saattoi olla myös tiistaina. Bass camp pidettiin Valkoisessa salissa Helsingin keskustassa. Räppi ryhmä pääsi esiintymään bassline festareille. Sinne hakeminen oli jollain tavalla haastavaa, mutta loppujen lopuksi ei se ollut niin vaikeaa. Kirjoitimme yhdessä ädin kanssa sen hakemuksen. Itse kuulin tästä bass campista minun isosiskoltani ja päätin laittaa hakemuksen. Aluksi pelkäsin, että en minä tule pääsemään, mutta sitten sieltä tuli viesti, että onneksi olkoon sinun on valittu. Itse laitoin hakemuksen 26.5 lauantai aamuna ja viesti tuli 27.5 sunnuntaina ja koko homma alkoi maanantaina. Itse olin silloin maanantaina koulussa ja minua jännitti ja pelotti silloin todella paljon, että en pystynyt keskittymään koulussa oikein mihinkään.

Päivän ohjelma oli sellainen, että jos meillä oli joku vieras niin ensin esiteltiin  vieras ja sitten sen jälkeen meillä oli välissä pieni tauko jolloin mentiin niihin ryhmiin missä oltiin ja alkoi work shop.  Itse päätin hakea, koska olen kiinnostunut musiikista, musiikin tekemisestä, radiotyöskentelystä ja siitä millaista on olla artisti.  Bass campin aikana olen tutustunut uusiin ihmisiin ja olen saanut uusia ystäviä. Bass camp oli vähän niinkuin joku biisileiri. Ville Tikkanen on yksi basscampin alkuperäisistä perustajista. Meidän kuvaajina olivat Ville Tikkanen ja Juan Covarrubias. Ei ole vielä ihan varmaa onko tänä vuonna tulossa basscamp.

Bass camp on ollut yksi parhaista kokemuksista mitä minulle on ikinä tapahtunut. Viimeisen kerran jälkeen minulla oli todella haikea olo, että nytkö tämä loppu. Olisin halunnut, että tämä ei olisi loppunut ollenkaan.  Bass campin aikana olen miettinyt sellaista asiaa, että mitä minä haluan tehdä tulevaisuudessa. Bass campin ansiota olen päässyt tutustumaan musiikin tekemiseen.


basscamp_2

Jos haluat lukea lisää aiheesta niin linkin kautta pääset lukemaan lisää tietoa ja siellä on paljon kuvia koko hommasta.

Basscampilla on oma instagram joka on: @basscampus