Bloggaajat: Bea ja Sofia 3A

Itsenäisyyspäivä on erittäin tärkeä juhlapäivä, jota vietetään joka vuosi.  Viime vuonna Suomi täytti 100 vuotta ja me lauloimme Suomen kansallislaulua. Juhlaa vietetään kaikissa kouluissa ja viime vuonna oli hyvät tarjoilut: piparia ja glögiä ja kaikki vanhemmat tulivat viettämään tätä juhlapäivää. Siellä oli myös hienoja pukuja ja vaatteita. Suomen itsenäisyysjuhla on erittäin tärkeä suomalaisille. Se muistuttaa vanhoista ajoista. Tänä vuonna Suomi täyttää 101 vuotta.

Itsenäisyyspäivä on 6. joulukuuta, mutta juhlaa vietettiin Pasilan peruskoulussa joulukuun 5. päivä. Tässä juhlassa saimme nähdä koulun kuoron kauniita lauluesityksiä ja improkerhon hauskoja mininäytelmiä. 9. luokan oppilaat esittivät upean runoesityksen. Lopuksi lauloimme Maamme-laulun suomeksi ja ruotsiksi.

mde

Venäjän ja Suomen sota oli kamala, mutta ajattele, että nyt on rauha kaikkialla Suomessa. Kuvittele ettei mitään kamalaa olisikaan tapahtunut, jätä pahat menneet taakse ja muistele hyviä. Muistele kaikkia muistoja täällä Suomessa. Ajattele elämää hyvissä käsissä, sinä määräät itseäsi ja ajattele kaikkea mitä olet kokenut ja kaikkea mitä sinun kaverisi ovat kokeneet sinun kanssasi. Vietä hyvä päivä kaikkien läheistesi kanssa.

Hyvää itsenäisyyspäivää!