Bloggaajat: Aron ja Lumi 3A (Kuvat: Aron 3A)

Koulussa on opettaja, avustaja, erityisopettaja, rehtori, koulusihteeri, keittäjä, siistijä, kuraattori, psykologi, terveydenhoitaja ja kouluisäntä. Me haastattelemme kaikkia koulun aikuisia. Tähän 1. kirjoitussarjan osaan haastattelimme avustajaa, luokanopettajaa, siistijää ja terveydenhoitajaa.  Tässä on kysymykset:

 

  1. Mitä sä teet koulussa?
  2. Kuinka kauan olet koulussa?
  3. Miten pääsee tähän ammattiin?
  4. Mikä sinun työssäsi on kivaa?
  5. Mikä sinun työssäsi on tylsää?

 

Natalia-avustaja auttaa luokassa ja järjestää mukavaa tekemistä iltapäiväkerhossa. Jenni-opettaja opettaa, valmistelee oppitunteja ja ohjaa lapsien käytöstä. Lea-siistijä pitää huolta siivouksesta ja on toimitilahuoltaja. Anna-terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia, ohjaa jatkohoitoon, neuvoo ja hoitaa tapaturmia.

IMG_5505
Jenni

 

Natalia on töissä kahdeksan tuntia, Jenni on töissä kuusi tai kahdeksan tuntia, Lea aloittaa työt kello kuusi ja lopettaa kello 14.09 ja Anna on töissä kahdeksan tuntia keskiviikkoisin.

IMG_5507
Natalia

Avustajan ammattiin pitää käydä koulutus ja täytyy tykätä lapsista. Opettajan ammattiin pitää käydä opettajan koulutus yliopistossa. Toimitilahuoltajan ammattiin pitää käydä Edupolissa ammattitutkinto. Terveydenhoitajan ammattiin pitää käydä ammattikorkeakoulu ja sairaanhoitajan koulutus.

 

Natalian työssä on kivaa lapset koska he ovat hauskoja ja jokainen on erilainen. Jennin työssä on kivaa kun joku oppii jotain ja oppilaat. Lean työssä on kivaa tilipäivä. Annan työssä on kivaa nuoret ja lapset ja kun kokee itsensä tärkeäksi.

IMG_5502
Lea

 

Natalian työssä on tylsää kun lapset kiusaavat toisiaan ja siitä pitää sanoa monta kertaa. Jennin työssä on tylsää kun joku rikkoo sääntöjä toistuvasti. Lean työssä on tylsää liian yksipuolinen työ. Annan työssä on tylsää ikävät asiat, kurjat perhetilanteet, sairaudet ja rikosilmoitukset.

IMG_5979 (1)
Anna

Kiitos haastatteluun osallistuneille!

Mainokset