Bloggaaja: Kerttu 4A

Puutarhakerhossa ensimmäisellä kerralla kerättiin kuivat kasvit kasvimaalta sekä kerättiin rikkaruohoja, käännettiin maata ja kottikärryillä kuljetettiin multaa. Seuraavalla kerralla putsattiin ruukkuja, tutkittiin siemenpusseja ja suunniteltiin istutuksia. Ajateltiin laittaa kasvimaalle ainakin sipulia, sokeriherneitä, porkkanoita, lehtikaalia, pinaattia, mangoldia, palsternakkaa, kurpitsaa, punajuuria, keräkaalia, nauriita, lanttua, kukkakaalia ja punajuuria sekä kukkia (esim. auringonkukkia)  koristamaan kasvimaata. Sisällä kokeilemme kasvattaa ruukuissa paprikaa. Kokeilemme myös vanhoja basilikan ja rosmariinin siemeniä, ja katsomme alkavatko ne itää vai ovatko ne kuivuneita.

Puutarhakerhon vetäjä (Outi):) toivoo, että koko koulu innostuisi kasvimaan kunnostuksesta ja huolenpidosta, kasvit nimittäin saattavat tarvita esimerkiksi enemmän kastelua kuivalla ilmalla. Toiveena on myös, ettei kasveja revittäisi tai tuhottaisi.

Puutarhan eteen pitää tehdä töitä kuten kunnostaa aita. Kiitos oppilaille, jotka ovat tehneet jo uusia tolppia aitaan. Kiitos myös Paavo opettajalle, joka on niitä oppilaiden kanssa valmistanut👍🏻💚

Jos käyt puutarhassa, muistathan huolehtia portin kiinni, nimittäin kanit ja jänikset ovat kiinnostuneita herkuistamme. Kun teemme näin, niin pääsemme nauttimaan upeista herkuistamme yhdessä.

Terveisin puutarhakerholaiset!

Mainokset