Bloggaaja: Tuure 2A

Eräänä päivänä (11.5.2017) lähdimme luokkaretkelle Viikin luontopolulle. Ennen lähtöä tyhjensimme reput kaikesta turhasta ( Esim. Puhelimista ja koulutavaroista.) ettei ne vaan jäisi sinne luontopolulle. Reppuun jäi vain eväät ja sadetakki. Haimme vielä koulun keittiöstä koulun eväät. Sitten me lähdimme. Ensiksi kävelimme Savonkadun reunalla olevaa kävelytietä. Sen jälkeen kävelimme tien toisella puolella sijaitsevalle bussipysäkille. Bussin numero oli 848, ja odotimme sitä noin 10 minuuttia. Bussimatka kesti noin 15 minuuttia. Matkalla suurin osa jutteli toistensa kanssa tai katseli maisemia. Sitten kävelimme bussipysäkiltä luontopolun alkuun. Ensimmäinen piste oli siinä pellon vieressä. Kävelimme hiekkatietä risteykseen asti. Sitten käännyimme oikealle. Sillä ”oikealla” tiellä jouduimme kävelemään tien reunassa sillä se tie oli autotie. Yksi autokin tuli takaa päin. Kävelimme sen tien päähän. Tien vieressä oli pelto. Toisella puolella taas oli kaksi maatilaa, jotka olivat aidattu sähköaidalla. Toinen niistä maatiloista oli myös toinen pisteistä. Sitten käännyimme risteyksestä vasemmalle. Siinä oli jo pari penkkiä, mutta emme syöneet vielä siinä. Kävelimme hetken aikaa sitä tietä eteenpäin. Olimme jo aika syvällä metsässä.

Sitten oli edessä ensimmäinen ruokatauko. Jotkut kiipesivät puuhun syömään, jotkut taas menivät kiven päälle. Se oli hyvä ruokapaikka!

Sen jälkeen saimme jonkun kortin jonka toisella puolella oli tietoa eläimestä ja toisella puolella taas oli kuvia siitä. Meidän piti näytellä kyseistä ”eläintä” joka luki siinä lapussa. Sen avulla yritimme etsiä samoja eläimiä kuin itse olimme. Sen jälkeen me kaikki kerroimme omissa ryhmissämme suunnilleen kaiken mikä siinä lapussa luki, että muut oppisivat lisää eläimistä. Sitten jatkoimme matkaa yhden hienon metsän viereen, jossa oli kiva kiipeillä. Siellä oli myös lintutorni johon ei saanut mennä, koska kohta tulisi parempi vastaan. Kiipeilyn jälkeen saimme bongausruudukon josta rastitimme kaiken minkä kuva oli siinä lapussa. Meidän piti  tietenkin nähdä se asia jonka rastitimme. Sitten kävelimme vielä vähän eteenpäin. Sitten tuli pitkospuut!

Sitten kävelimme niiden ylitse. Sitten pienen kävelyn jälkeen tuli se jo mainittu lintutorni, ja myös ruokapaikka jossa oli penkit ja tuolit. Ne joilla oli omat eväät mukanansa, söivät ne siellä. Elleivät he sattuneet olleet syöneet niitä jo.

Sitten lähdimme takaisin bussipysäkille. Matkalla oli kuulemma näkynyt useampia lepakonpönttöjä. Takaisin tullessa emme kuitenkaan menneet samalla bussilla takaisin päin! (Numero 848.) Menimmekin numerolla 506! Sitten kävelimme Pasilan rautatieasemalta takaisin koululle, johon se matka sitten päättyi.

 

Mainokset