Annantalolla keskustassa järjestetään lapsille ja nuorille paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Yksi Annantalon tarjoama kulttuurilahja on 2×5 -taidepajat, joihin Annantalon väki pyrkii kutsumaan jokaisen helsinkiläisen alakoululuokan vuorollaan.

2×5 -nimi tulee siitä, että pajoja järjestetään yhteensä kaksi ja niistä yksi kestää viisi tuntia. Välissä on puolentunnin evästauko.

Torstaina 6.4. Pasilan peruskoulun 6A osallistui 2×5 -taidepajaan ensimmäistä kertaa. Oppilaat oli etukäteen jaettu kolmeen ryhmään: kuvataide-, musiikki- ja teatteripajoihin. Aluksi paikan päällä Annantalolla kerrottiin yleisesti Annantalon käytänteistä ja sitten päästiinkin jo taidetta tekemään.

Musiikkipajassa oppilaat pääsivät äänittämään ja ideoimaan omaa biisiä, josta he saavat cd-levytaltioinnin mukaansa seuraavalla taidepajakerralla 20.4. Musiikkipajassa näkyi iloisia ja svengaavia oppilaita!

Teatteripajassa päästiin pienten draamaharjoitusten myötä rakentamaan omaa näytelmää, joka esitetään muulle luokalle seuraavalla kerralla. Teatteripajasta ei puuttunut intoa, iloa eikä eläytymisen riemua!

Kuvataidepajassa vallitsi rauhallinen, hyvä tunnelma. 6A:n kuvataiteilijat pääsivät tekemään omat kehykset ja maalausalustan ensi kertaa varten, jolloin kankaalle maalataan taideteos. Kuvataidepajan lopuksi oppilaat pääsivät tutustumaan Annantalon 30-vuotisjuhlanäyttelyyn nimeltä Omakuva. Oppilaat saivat valita taideteoksista hämmentävimmän, mielenkiintoisimman, ärsyttävimmän tai muuten vain puhuttelevimman.

6A lähtee innolla seuraavaan 2×5 -taidepajaan kahden viikon kuluttua, jolloin luvassa on teosten esittelyt.
Kyllä taiteen tekeminen ja kokeminen kannattaa!

Mainokset