Pasilassa alakoulun oppilaat pääsevät tutustumaan kahteen kieleen heti ensimmäisestä luokasta alkaen. Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppilaat opiskelevat sekä ranskaa että englantia. Kumpaakin kieltä opiskellaan puolen vuoden ajan yksi tunti viikossa. Tämän varhennetun kielen opetuksen tarkoituksena on herätellä oppilasta uusien kielten erilaiseen äännemaailmaan sekä auttaa oppilasta itse valitsemaan haluamansa kielen A1-kieleksi, joka alkaa kolmannella luokalla. A1-kielen valitsee usein vanhemmat sellaisessa tapauksessa, jossa oppilaalla ei ole vielä omakohtaista kokemusta kielistä.

Varhennetuilla kielten tunneilla opettelemme kieliä laulujen ja leikkien avulla. Pääpaino on kielen ymmärtämisessä ja suullisessa vuorovaikutuksessa.  Oppilaat ovat innoissaan siitä, että saavat maistiaisia kummastakin kielestä ja osaavat muun muassa luetella värit ja tervehtiä sekä kysyä kuulumisia opettajilta kummallakin kielellä. Ranska sujuu (naturellement) oppilailta yhtä helposti ja sujuvasti kuin englanti.

robootti.jpg

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin varhennetusta kielten opiskelusta perjantaina 17.2.2017 ja todettiin mm. että: ”Vieraan kielen oppimisessa parhaat tulokset saavutetaan usein silloin, kun oppiminen on aloitettu ennen yhdeksättä ikävuotta.” Näin mekin uskomme Pasilassa.

Pasilan kielten luokissa asustavat kaverukset Pierre (le renard) ja Ernie (the teddybear) lähettävät terveisiä ja toivottavat oppilaat tervetulleiksi varhennetuille kielten tunneille.

Mainokset