Bloggaaja: Liisa 5a

Olemme opiskelleet ympäristöopin tunneilla Euroopan maita ja tehneet niistä esittelyjä. Eurooppa-ilmiötä on käsitelty myös kielten tunneilla. Olemme 3a luokan kanssa kielirikasteisessa ranskassa harjoitelleet Euroopan ranskankielisten maiden nimiä. Harjoittelimme pelaamalla Kahoot-peliä ja QR-suunnistusta.

 

Opettajat kertoivat, että luokkaamme tulee ranskankielinen vieras. Aloimme miettiä ryhmissä ennen joululomaa kysymyksiä hänelle ranskaksi. Kysymyksien ideana oli saada vieraan kotimaa selville. Mutta suoraan kotimaata tai pääkaupunkia ei saanut kysyä. Jokainen ryhmä sai kysyä yhtä monta kysymystä kuin ryhmässä oli ihmisiä, esimerkiksi jos ryhmässä olisi neljä henkeä niin ryhmä sai kysyä neljä kysymystä. Kysymykset jaettiin ryhmässä ja jokainen harjoitteli oman kysymyksen ääntämistä. Kysymyksiä olivat esimerkiksi: Mikä on nimesi? Mitä värejä kotimaasi lipussa? Mitä nähtävyyksiä kotimaassasi on?

Tapasimme vierailijan perjantaina 20.1. Jokainen ryhmä meni yksitellen kysymään kysymyksensä. Kun kaikki ryhmät olivat käyneet tapaamassa vierasta, niin vieras tuli luokkaan. Kaikki ryhmät kertoivat oman käsityksensä siitä mistä päin vieras tulee. Oikea vastaus oli Ranska. Lopuksi sai kysyä vielä kysymyksiä.

cof

cof

Kiitos vierailusta Antoine! Merci Antoine !

Mainokset