Kaikki Suomen koulut ja heidän huoltajansa haastettiin mukaan tapahtumaan nimeltä Maailman suurin vanhempainilta, jota myös Pasilan peruskoulussa vietettiin keskiviikkona 18. tammikuuta. Vanhempainillassa esiteltiin uutta opetussuunnitelmaa ja sen toteutusta sekä opetuksen uusia haasteita ja innostavia toimintamalleja.

cof

Tapahtumaa järjestivät yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto ry, Opetusalan Ammattijärjestö ry, Opetushallitus, Suomen Kuntaliitto ry ja HundrED.

Lisää tapahtumasta sivulta:

https://hundred.fi/fi/projects/maailman-suurin-vanhempainilta

Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmat saivat kierrellä eri pisteissä, joissa opettajat esittelivät opetuksen uusia tuulia.

Loikkaa digiin -pajassa esiteltiin sähköisiä materiaaleja ja robotiikkaa, joilla oppilaat harjoittelevat ohjelmoinnin alkeita. Vanhemmat pääsivät kokeilemaan itse Beebotien, Lego-robottien ja Sphero-pallojen käyttöä. Myös Google classroomin ja tablet-koulun käyttöä esiteltiin.

vanhilta2

cof

Arviointipisteessa sai tietoa yläkoulun numeroarvioinnista, vertaisarvioinnista, ryhmätöiden arvioinnista, kielten opetuksen projekti- ja itsearvioinnista sekä suullisesta arvioinnista.

cof

cof

cof

Ilmiöpisteessa pääsi tutustumaan muun muassa Afrikka-ilmiön tuotoksiin. Tulevaisuuden taidot olivat esillä yhdessä pajassa.

cof

vanhilta1

Mukana illassa oli myös koulun oppilaita, jotka esittelivät muun muassa Oppilaskunnan ja Ystiksien toimintaa.

cof

cof

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan vanhempainillan yhteisen aloituksen diat:

vanhempainilta-diat

Mainokset