Ranskan tunneilla vitosluokkalaiset ovat viime aikoina keskittyneet ruokasanaston opiskeluun. Olemme opiskelleet muun muassa, miten ranskaksi voi (partitiivin avulla) ilmaista, että haluaisi syödä vain osan kakusta sen sijaan, että haluaisi syödä koko kakun.

Yhdellä ranskan tunnilla opettelimme maiden nimiä ranskaksi. Sen jälkeen oppilaat jaettiin pareihin ja he saivat oman vastauslomakkeen.

cof
cof

cof

cof

Opettaja oli piilottanut käytävään kuvia eri maiden tyypillisistä ruoka-annoksista ja oppilaiden tehtävänä oli löytää kuva, tulla luokkaan takaisin ja  yhdistää kuvan ruoka-annos oikeaan maahan. Sen jälkeen lähdettiin metsästämään seuraavaa ruokakuvaa. Koska lomaketta ei saanut viedä pois luokasta, oppilaat saivat kunnolla liikuntaa etsiessään oikeita ruokia. Tehtävässä juostiin siis (kirjaimellisesti) ruokien perässä.

cof

cof

Ruokateema jatkuu tällä viikolla alakoulun ranskan valinnaiskurssilla. Tutustumme tarkemmin Ranskaan ja sen monimuotoiseen gastronomiaan. Saattaapi olla, että pääsemme kurssin aikana valmistamaan jotain herkkua, jossa yksi ainesosista on le chocolat.

Mainokset