Bloggaajat: Veera S. ja Lumi 5A

Syksyinen tuuli huojutteli puita ja lehdet leijailivat ilmassa, kun Pasilan peruskoulun alaluokat suuntasivat kävelemään hyvän asian puolesta. Koulumme osallistui ensimmäistä kertaa Kapua-kävelyyn perjantaina 30. syyskuuta.

Kävelyn tarkoituksena oli lahjoittaa Nepalin kouluille rahaa. Kapua-kirmauksessa liikutaan n. kilometrin mittainen matka. Esim. vanhempasi, isovanhempasi tai joku muu aikuinen sponsoroi sinua antamalla tietyn summan per kierros (esim. 2e per kierros). Ennen kirmausta jokaiselle osallistujalle annettiin ”Kapua-passi” johon merkitään liikutut kierrokset.

Sponsori ei ollut pakollinen ja lahjoittaa sai myös suoraan, mutta kävely oli pakollista. Reitti alkoi Eläintarhan skeittipuistolta ja kääntöpaikka oli Stadionin kulmalla niin että reitti oli noin kilometrin pituinen.

Myös Länsi-Pasilan toimipisteessä pidettiin samana päivänä Kapua-kirmaus. Länsi-Pasilan Kapua-kirmaus suoritettiin Keskuspuistossa. Liikkumisaikaa oli n. 45 minuuttia. Ennätys oli 8 kilometriä. Ainut miinus oli että liikkumisaikaa oli usean oppilaan mielestä liian vähän. Useimmat oppilaat tykkäsivät Kapua-kirmauksesta. Loppuun vielä Länsi-Pasilassa tehty pieni haastattelu liittyen kirmaukseen.

HAASTATTELU (Hilla 5A ja Leea 4a Länsi-Pasilan toimipiste)

Hilla: Mikä sinun mielestä oli kivointa Kapuassa?

Leea: Ehkä se kun saa liikkua hyvän asian puolesta.

Hilla: Entä onko vielä kirmauksessa parannettavaa?

Leea: Kyllä, aikaa oli mielestäni liian vähän.

Seuraava katkelma on Kapuan www-sivuilta (www.kapua.fi)

”Kapua kerää varoja kehitysmaiden auttamiseksi kiipeämällä maailman vuorille. Kapua on kerännyt vuodesta 2006 lähtien yli 600 000 euroa kehitysmaiden tukemiseksi. Varat kanavoidaan kohteisiin luotettavien ja tunnettujen suomalaisten järjestöjen kautta. Kapuan kumppanijärjestöinä ovat toimineet Ylen Hyvä säätiö, Pelastakaa Lapset ry, Väestöliitto, WWF Suomi, Taksvärkki ry ja Kynnys ry.

Kapua on tarjonnut yli 170 suomalaiselle mahdollisuuden osallistua kansainväliseen kehitysyhteistyöhön. Kapuajat ovat tavallisia ihmisiä, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla omia rajojaan. Osallistujat valitaan avoimen haun kautta mukaan. Noin 15 henkinen ryhmä Kapuajia kerää varoja vuosittain vaihtuvalle hankkeelle ja matkaa tämän jälkeen tutustumaan avustuskohteisiin, jonne keräysvaroja kanavoidaan. Matkan aikana ryhmä kohtaa myös hankkeen fyysisen haasteen, vuorelle nousun.

Tämän vuoden Kapua 2016 Nepal -tiimissä 20 suomalaista kerää yhdessä 100 000 euroa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Ryhmän jäsenet ovat tavallisia suomalaisia, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla rajojaan. Kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat hankkeesta Suomessa.

Marraskuussa 2016 kapuajat matkaavat Nepaliin, jossa he tutustuvat Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n avustuskohteisiin ja pääsevät näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle (5545m). Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, eli 5545 euroa.

Jo kahdeksatta kertaa toteutettavan Kapua-kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kaikilla järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.”

 

Mainokset