Bloggare: Milja och Helka

I kursen A1Ru4r bloggar, diskuterar och pratar vi om aktuella samhälleliga ämnen och fenomen. Här är en text som vi gjorde om olika trender som är viktiga åt oss just nu.

Dieter: Special dieter är nu jättepopulära! Människorna vill äta ännu mera och mera hälsosamt, för att det är miljövänligare till naturen. Populära dieter är nu särskilt glutenfri, som betyder det att människan då inte alls äter mat som innehåller spannmål. Den bantar inte, men om du ändrar dina matvanor (inte äter godisar), så kan det banta. Det är också bra till tarmarna. En annan populär diet är sockerfri— I princip betyder det att man inte tillägger socker till maten. Dess huvudprincip är att banta och hjälpa förbättra hälsan. Och den sista populära dieten är mjölkfri och det betyder att man inte äter mjölkprodukter alls. Det är inte  helt säkert, men dom som följer mjölkfri diet har sagt att det hjälper ens hud och den borde också banta.

Mat: Alla grönsaker och skörd mater är nu populära. Till exempel morot, blomkål, potatis och sparris är den här höstens sak! Maten som är gjort hemma och av färska födoämnen berättar om  hälsosamma matvanor och liv.

Kläder: Mörk grön, mörk röd, gul, orange, beige, brun och lila är färger du vill använda den här hösten om du vill vara trendig och inne i modet. Också lagpåklädning är nu passligt! Var inte rädd att ha många lagrar av kläder på dig den här hösten! Kortbenta byxor är också någonting du kan använda om du inte tycker om att använda många lagrar av kläder. Och glöm inte ylletröjor! De är varje höst och vintern i modet!

Ha en bra höst!

Källor: MeNaiset, Elle, Hunajasinappi, Kauneus&terveys, Demi, Google